Hemlagad glögg

Ett gott recept på hemlagad glögg gjord på rött vin. Receptet ger ca 1 liter glögg.

Ingredienser:
hemlagad glögg1 flaska rödvin
2 kanelstänger
10–12 kryddnejlikor
10–12 kardemummakärnor
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
1 dl brännvin eller vodka

1. Lägg kanel, nejlikor och kardemummakärnor i en kastrull. Häll över vatten.

2. Koka upp blandningen. Sänk temperaturen så att vattnet sjuder.

3. Häll i socker och rör runt tills sockret har löst upp sig. Låt puttra i 5–6 minuter.

4. Sila bort kanel, kardemumma och nejlikor och du har en färdig lag.

5. Blanda lagen och vinet och värm tills det nästan kokar.

6. Ta bort kastrullen från spisen

7. Blanda i en deciliter brännvin/vodka om du vill ha en starkare glögg.

8. Serveras glöggen riktigt varm tillsammans med russin och mandel


tilltugg   baktips4   brasa